Trabzon İl Koordinatörlüğü

6 BAŞVURU SAHİBİ İLE DAHA SÖZLEŞME İMZALADIK



TRABZON TKDK 6 BAŞVURU SAHİBİ İLE DAHA SÖZLEŞME İMZALADI
 
       Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğüne 11 Çağrı döneminde (26 Ağustos-8 Kasım 2013) proje sunan Mustafa TOPAL,  Tayfun BALCI, Ümit AKBAYTÜRK, Hüseyin YAZICI’ ya ait ARICILIK PROJELERİ, SADIKLAR SOĞUK HAVA TESİSLERİ VE SU ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’ ne ait SU ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLAMASI ve SİDRE ÖZEL EĞİTİM YAYINCILIK İNŞAAT TAAHHÜT TURİZM TİCARET ANONİM ŞİRKETİ’ ne ait KIRSAL TURİZM projeleri  başvuru sahipleriyle TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü arasında 09.12.2013 tarihinde sözleşme imzalandı.
Sözleşme imzalama töreninde konuşma yapan TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet BOZALİ;  6 başvuru sahibi ile daha sözleşme imzaladıklarını belirterek; Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması projesinde inşaat, makine-ekipman ve hizmet alımı kalemleri uygun harcama kapsamında destekleneceğini, Kırsal Turizm projesinin  ise makine-ekipman ve hizmet alımlarını içerdiğini, 4 Arıcılık projesinin üçünün  sadece makine-ekipman alımını içerdiğini; Hüseyin YAZICI’nın projesinin ise  hem  makine-ekipman hem de hizmet alımını  kapsadığını ifade etti.

       BOZALİ; 6 projenin toplam harcama tutarının 2.977.020,47 TL olduğunu, bunun 1. takside tekabül eden   %50 si 1.488.510,235 TL’nin sözleşme hükümlerine uygun olarak tamamlanması halinde 2013 yılı sonuna kadar faydalanıcıların hesabına aktarılacağını belirtti. Bu projelerin hayata geçmesi ile diğer yatırımcılara da sinerji yaratacağını belirten BOZALİ bundan sonraki çağrılarda proje sayısının ve kalitesinin artmasını beklediklerini belirtti. Söz konusu yatırımların Trabzon için önemli olduğuna vurgu yapan BOZALİ, “Amacımız Trabzon’un IPARD programı kapsamında desteklenen fonlardan azami düzeyde faydalanmasını sağlamaktır. İl Koordinatörlüğü olarak Trabzon’da yatırımların bundan sonra daha da artarak devam etmesini umuyoruz, bu projeler sayesinde Trabzon’umuz Avrupa Birliği standartlarında işletmeler kazanacak, istihdam artacak ve göç azalacak, ekonomimize önemli bir katma değer sağlayacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.



    Cimer