Trabzon İl Koordinatörlüğü

Suvva Restorana TKDK Desteği



SUVVA RESTORANA TKDK DESTEĞİ
 
Ülkemizin her köşesi birbirinden farklı güzellikler saklasa da, mavi ve yeşil denince insanımızın ilk aklına gelen yerdir Trabzon, binbir köşesinde mavi ve yeşilin binbir farklı tonunu barındırır. Trabzon’un eşsiz doğasına sahip şirin bir tepesinde kurulan, hayata ufak bir mola vermek isteyenler içinde harika bir uğrak yeri haline gelen, Suvva restoranın yetkilisiyle restoranı ve faydalanmış oldukları TKDK desteğiyle ilgili sohbet ettik.

Sizi yakından tanıyabilir miyiz?
İsmim Ömer ÇINAR, 1969 Trabzon doğumluyum. Çınar Yemek Restoran İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketinin yetkilisiyim. Bu restoranı açmadan önce inşaat sektöründe faaliyet gösteriyordum.

Bir restoran açma fikri nasıl doğdu?
Benim restoran işletmeciliğine hep bir merakım vardı. Belki de ailemin  yakın bir sektör olan fırıncılıkla iştigal etmesinin de bir etkisi oldu diyebilirim. Tabi ilk etapta ufak çaplı bir restoran düşünüyordum ama oldukça büyük 4 katlı bir restoran yaptık. Böylesi daha da güzel oldu.

TKDK desteklerinden nasıl haberdar oldunuz?
TKDK desteklerini ilk olarak çevremdeki insanlardan duydum. Trabzon İl Koordinatörlüğüne giderek hangi alanlarda destek verdikleri ve bu desteklerin koşullarıyla ilgili bilgi aldım. Daha sonrada bana destekle ilgili çağrı döneminde mesaj geldi. Öncelikle etraflıca bu destek olayını tekrar araştırdım. Şartlar makul geldi ve başvurdum.

Bize restoranınızdan bahseder misiniz?
Restoranım 4 kattan oluşuyor. En alt katta çocuk oyun alanlarımız var. Bu alanlarda çocuk eğitimi konusunda uzman personel çalıştırıyorum. İkinci katta toplantı, eğitim ve seminer tarzı organizasyonların düzenlenip, bu organizasyonlarda toplu yemek verebileceğimiz bir alanımız var. Üçüncü katta alakart restoranımız mevcut. Dördüncü katımız ise yarı açık tarzda cafe /restoran olarak hizmeti veriyor. İşletmemizde açık büfe kahvaltımız mevcut. Geniş bir menümüz var.  Balık ve etin her çeşitini restoranımızda bulabilirsiniz.

Trabzon’da çok sayıda restoran var. İnsanlar neden Suvva Restoranı tercih etsin?
Öncelikle restoranımızın lebi derya olmasından başlayabiliriz. Tabi denizle beraber orman manzaramızda var. Kaliteli ve güler yüzlü hizmet anlayışımız var. Menümüz oldukça geniş ve yemek sunumlarımız alışılmışın dışında oldukça orijinal şekilde tasarlanarak yapılıyor. Tabi buna rağmen fiyatlarımızda her bütçeye hitap edecek şekilde oldukça uygun. Konum olarak ulaşımının kolay olması ve  spor komplekslerine yakın olması da  avantajlarımızın arasında

TKDK Desteklerinin tesisinize katkısı ne oldu?
Ben TKDK’dan restoranımın inşaatına destek aldım. Aldığım destek tutarı yaklaşık 670 bin civarında,  tabi bu bizim daha büyük çaplı bir restoran yapmamıza yardımcı oldu. Bu destek konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Gelecek hedeflerinizde neler var? 
Gelecekle ilgili en büyük hedefim Trabzon’da marka haline gelebilmek, ikinci olarakta şu an Trabzon Ortadoğulu turistler tarafından oldukça talep görüyor. Bu doğrultuda tabi bende mekanımın daha fazla turistlerin uğrak yeri haline gelmesini istiyorum.
 
    Cimer