Trabzon İl Koordinatörlüğü

Trabzon Pidesine TKDK Desteği



TRABZON PİDESİNDE TKDK İZİ
 
TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğüne IPARD II programı kapsamında kırsal turizm başlığından projesini sunan, Yeni Kurulacak Vadim Gıda İnşaat Taahhüt Turizm Mühendislik ve Temizlik Hizmetleri Ticaret Şirketi, Maçka ilçesine nezih bir pide salonu kazandırdı. Şirket yetkilisi Ayşegül hanımla yatırımıyla ilgili sohbet ettik.

Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?
İsmim Ayşegül Kalfa, aslen İstanbulluyum. Yirmi beş sene önce Trabzon’a gelin geldim. O gün bugündür de Trabzon’da yaşıyorum.  Köken olarak esnaf bir aileden geliyorum. Dedemin Beyoğlu’nda dükkanı vardı. Perşembe günleri beni de götürürdü dükkanına, onun Müslim ve Gayri Müslim esnaflarla dayanışmalarını, yardımlaşmalarını görerek büyüdüm ben, esnaflığa da bu şekilde adım attım. Bekarken çalışıyordum. Evlenip, çocuk sahibi olunca iş hayatına ara vermek zorunda kaldım. Bu işte benim tekrar iş hayatına katılmam için bir vesile oldu.

Restoran açma düşüncesi nasıl ortaya çıktı?
Aslında bu düşünce bende hep vardı. Bu bölgenin en büyük lojistik merkezi, Hekimoğlu ailesi tarafından burada kurulunca böyle bir ihtiyaç doğdu.  Ayrıca bu bölgenin Maçka ve Meryem Ana’dan ötürü turizm vadisi olması sebebiyle bu lokasyonu tercih ettik. İlk etapta tost vs. satan bir cafe olarak başladık. Ama asıl niyetimiz pide salonu açmaktı. Biliyorsunuz Trabzon’un pidesi meşhurdur. TKDK destekleriyle de bu düşüncemizi gerçeğe dönüştürdük.

TKDK ile yollarınız nasıl kesişti?
Ben TKDK’yı basından duydum. Özellikle arıcılık yapan bir kadına verilen destekle ilgili haberleri okudum. Ben de ondan esinlendim ve başvurmaya karar verdim.
 
TKDK’nın tesisinize katkısı ne oldu?
TKDK destekleriyle tesisimin makine ekipmanlarını aldım. Burada gördüğünüz oturma grupları, tüm mutfak ekipmanlarım TKDK destekleriyle alındı.
 
 Bize Vadim restorandan bahseder misiniz?
Vadim restoran, Hekimoğlu lojistik ve sanayi merkezinde  kurulan şık bir pide salonu diyebilirim.  Özellikle pide ustamız çok meşhur, çok başarılı, müşterilerimiz burada yedikleri pidenin lezzetini başka yerde bulamadıklarını söylüyorlar. Malum ne kadar şık bir mekan yaparsanız yapın yemekte lezzeti yakalayamazsanız mekanınız boş kalır. Biz bu lezzeti çok şükür yakaladık. Tabi bu da tek başına yeterli değil, müşterilerinizi iyi ağırlamanız da restoran sektöründe uzun vadede kalmayı düşünüyorsanız bir zorunluluk. Buraya gelen müşterilerimizi elimizden geldiğimiz ölçüde sıcak karşılıyoruz ve onları rahat ettirmek için tüm personel canı gönülden uğraşıyoruz. Fiyatlarımızda öyle uçuk kaçık fiyatlarda değil makul fiyatlarla hizmet sunuyoruz. Buraya gelecek vakti olmayan müşterilerimiz için de paket servis imkânımız mevcut.
 
Bir kadın ve bir anne olarak böyle bir yatırım yapmak istediğinizde çevrenizden nasıl tepkiler aldınız?
Çevremden bu konuda hep olumlu tepkiler aldım. Hatta onlar uzun zamandır bana böyle bir işletme açmamı söylüyorlardı.
 
Projenizle ilgili hedefleriniz nelerdir?
İşletmemde eksik olan şey kahve servisi ona da en kısa zamanda başlayacağız. Bunun dışında restoranıma ufak bir cafe bölümü de eklemek istiyorum. Bu civarda ihtiyaç duyulan bir şey.
 
Son olarak TKDK ile ilgili eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?
TKDK’nın personeli çok tatlı, tüm personel güler yüzlü ve yardım sever. Ben TKDK’ya gittiğim hiçbir zaman kendimi kötü hissetmedim. Biliyorsunuz insanları bu tarz kurumlarda ekseriyetle üzüyorlar.
    Cimer