Trabzon İl Koordinatörlüğü

Hakan Kaplama Orman Ürünlerine TKDK desteği




TKDK İLE ENTEGRELEŞTİK
 
TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne,  yerel ürünler ve mikro işletmelerin desteklenmesi tedbiri kapsamında projesini sunan, Hakan Kaplama Orman Ürünleri ve Mobilya Sanayi İnşaat Nakliyat Ticaret Limited Şirketi  Trabzon’un Yomra ilçesindeki ahşap işleme atölyesini modernize etti.

Sizi yakından tanıyabilir miyiz?
İsmim Furgan Köse, 1980 Trabzon doğumluyum. Babam ahşap işleme işiyle uğraşırdı. Askerden dönünce bu zanaatı ben devraldım. Yaklaşık 16-17 yıldır bu sektörde ahşap mutfak ve banyo dolapları üretiyorum.

Ahşap dolaplara talep nasıl?
Sezondan sezona değişen dalgalı bir talep durumu var. Yazın özellikle Suudi Arabistan’dan gelen turistlerin sayısı arttıkça talepte çok artıyor. Onlar genelde Trabzon’da satın aldıkları evlerde bizim dolapları tercih ediyorlar.

TKDK ile yollarınız nasıl kesişti?
TKDK’dan bir arkadaşımın vasıtasıyla haberdar oldum. Biz de o dönemde tesisimizi modernize etmeyi düşünüyorduk. Bizim için çok güzel bir tesadüf oldu.

Tesisi kurma süreciniz nasıl geçti? TKDK ile verimli çalışabildiniz mi?
Birçok noktada TKDK’nın bize çok faydası oldu. Özellikle bizim için tüm personel çok uğraştı. Prosedürel şeylerden dolayı vazgeçmek, bırakmak istediğimiz çok zaman oldu. Ama sağ olsunlar bizim aşamadığımız yerde TKDK devreye girdi ve çok güzel çözüm ürettiler. Diğer kuruluşlarla ilgili sıkıntımız olduğunda da bilgiye ihtiyaç duyduğumuzda da TKDK bizim hep yanımızdaydı. Onların zaman mefhumu olmadan yardımları olmasa biz bu işi başaramazdık.

TKDK desteklerinin tesisinize katkısı ne oldu?
Her şeyden önce kapasitemizi %30-40 arttırdı diyebilirim. Önceden daha ufak çaplıydık. Bizim sektördeki müşterilerin ancak yarısına hitap edebiliyorduk. Şu anda hepsine hitap edebilecek bir konumdayız. Dönem entegreleşme dönemi, TKDK da bizim entegreleşmemize yardım etti.

Yüksek standartlı bir tesis hayata geçirmişsiniz iş hayatında bunun ne gibi faydaları oldu?
Tesisinizin dış görünüşü, kapasitesi, nizamı sipariş vermeye gelenler açısından gerçekten de etkili oluyor. İnsanlar tesisinizi, düzeninizi gördükten, beğendikten sonra verecekleri işin altından kalkabileceğinize inanıyorlar. Tabi bu durumun getirisi de artan siparişler oluyor.

TKDK ile işbirliği konusunda sizden fikir alanlar oluyor mu? Destek almak için kuruma başvurmak isteyenlere tavsiyeleriniz neler oluyor?
 Çevremizde TKDK’dan destek almak isteyen insanların gelip bize danıştıkları oluyor. Onlara ilk başta evrak doküman işleri gözlerine ağır gelebilir. Ama emin olun meyvesini alınca farklı düşüneceksiniz diyoruz. Ben gelen herkese TKDK desteklerinden yararlanmalarını tavsiye ediyorum.
 
Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?
Öncelikle TKDK’ya bize verdiği tüm desteklerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bu desteklere tüm imalat kollarında ihtiyaç olduğu için de TKDK’nın sektör gözetmeden imalatın her alanında üreticinin yanında olmasını istiyorum.
    Cimer