Trabzon İl Koordinatörlüğü

Mell Otele TKDK desteği


“HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR”
 
TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne, kırsal turizm alt tedbiri kapsamında projesini sunan Yalın Tarım Ürünleri Turizm ve Ticaret Limited Şirketi Trabzon’a nezih bir butik otel kazandırdı.

Sizi tanıyabilir miyiz?
İsmim Belgin Yılmaz, 1967 Trabzon doğumluyum. KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümü mezunuyum. Evliyim iki çocuğum var.

TKDK ile tanışmanız nasıl oldu?
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan ilk olarak basın aracılığıyla haberdar oldum. Kadın girişimcilere öncelik olduğunu öğrendikten sonra ise başvurmaya karar verdim.

Sizi kırsal turizme yönelten neydi?
Önceden beri çok büyük kapasitede olmayan butik tarzda bir otel düşüncem vardı. Her yönüyle fark yaratan, Trabzon’umuza yakışan bir otel kurmak istiyordum. Bu vesileyle hayat buldu.

Bize Tesisinizden bahseder misiniz?
Mell otel butik tarzda kurulan, deniz manzaralı, Trabzon’un gezilip, görülecek yerlerine yakın konuma sahip bir oteldir. Yerli yabancı her tür turistin isteklerini karşılamaya yönelik bir otel inşa ettik. Tesisimizde misafirlerimiz tercihlerine göre dubleks odalarımızda yada normal odalarımızda konaklayabilirler. Misafirlerimiz otelimizde hem Akdeniz mutfağından hem de dünya mutfağından yemekleri bulabilirler. Yemeklerimizin hem lezzetli olmasına hem de sunumlarına özen gösteriyoruz. Misafirlerimizin tesisimizden mutlu ayrılmaları için elimizden geleni yapıyoruz..

İşletmenizin çalışan sayısı nedir? Kadın çalışanlarınız var mı? 
5 tanesi kadın olmak üzere 17 çalışanımız var.
 
Bir kadın olarak böyle bir yatırım yapmak istediğinizde çevrenizden nasıl tepkiler aldınız?
Çevremden genellikle olumlu tepkiler aldım. Üniversiteyi bitirdikten sonra evlendim. İki çocuğum oldu. Çalışmak içimde uhdeydi. Bu sayede hayalimi gerçeğe dönüştürdüm. Herkeste üretime katkıda bulunduğum için beni destekledi. “Halka Hizmet Hakka Hizmet” düşüncesine sahibim. Çalışmak, üretime katkıda bulunmak, insanlara faydalı olmak beni manevi olarakta mutlu ediyor.
 
Sizce insanlar neden Mell oteli tercih etmeli?
Öncelikle otelimizi kurarken Trabzon’da olmayanı yapmak istedik. Tesisimiz mimarisiyle, konseptiyle ve hizmet anlayışıyla fark yaratan bir oteldir. Otelimiz yöresel dokuyla beraber dünyadaki örnek otellerin bir sentezini oluşturmaktadır.  Kendim yurt içinde veya yurt dışında otellere gittiğimde neler olsun istiyorsam, nelerden memnun kalıyorsam otelimizde de onları uygulamaya çalıştım. Hizmet politikamız güler yüzlü kaliteli bir hizmet sunmaktır. Çalışanlarımızla ki ben onlara çalışanlarımız demek istemiyorum onlar benim çocuklarım gibidir. Hep beraberce misafirlerimizi Trabzon’a yakışan bir şekilde ağırlamaya çalışıyoruz.
  
Projenizle ilgili hedefleriniz nelerdir?
Tesisimde yan hizmetleri arttırmayı düşünüyorum. Güzel bir spa bölümü ve çocukların iyi vakit geçirecekleri eğlenceli bir çocuk kulübü kurmak istiyorum.
  
Sizce Trabzon’da konaklama sektörünün durumu nedir? 
Çok sayıda otel inşa edildi ama pek çoğu birbirinin aynı karakterde oteller, hem konaklama hem hizmet açısından yeni bir bakış açısına ihtiyaç var. Ayrıca Trabzon’da sezonun uzun olmaması da otel işletenler açısından bir dezavantaj oluşturuyor.
 
Turizm alanında yeni yatırım yapacaklara tavsiyeleriniz nelerdir?
Şehirde yeterince otel olduğunu düşünüyorum. Yaylalarda turizm tesisi açısından büyük bir açık var. Ben kırsal alanlarda yatırım yapmalarını tavsiye ederim.
 
TKDK destekleriyle ilgili eklemek istediğiniz bir şey var mı?
TKDK’nın kırsal turizm alanında verdiği desteklerden çok memnunum. Ancak uygulama sonrası dönem kapasite artışına izin verilmesinin projelerin sürdürülebilirliği açısından daha iyi olacağına inanıyorum.
 
 
    Cimer