Trabzon İl Koordinatörlüğü

Özdemir Kasap'ın Yetkilisiyle Röportaj



TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 13.Başvuru Çağrı döneminde, kırsal turizm alt tedbiri kapsamında projesini sunan Abdülkadir Özdemir Trabzon’un Yomra ilçesindeki lokantasını modernize etti.

Sizi tanıyabilir miyiz?
İsmim Abdulkadir Özdemir. 1978 Trabzon doğumluyum. Elektrik ve işletme fakültelerinden mezunum. Şimdide Avrasya üniversitesi gastronomi ve mutfak sanatları bölümünde okuyorum.

Kaç senedir bu sektörde çalışıyorsunuz?
Ayaklarımın üstüne bastığımdan beri bu işi yapıyorum diyebilirim. Lokantacılık sektörü bizim baba mesleğimizdir. Okuldan çıkar çıkmaz buraya gelir çalışırdık. Halada çalışıyoruz.

TKDK desteklerinden nasıl haberdar oldunuz?
TKDK desteklerinden web siteniz aracılığıyla haberdar oldum.
 
Müşteri portföyünüz kimlerden oluşuyor?
Fiyatlarımız ve ürün kalitemiz nedeniyle herkesime hitap ediyoruz diyebilirim. Bürokratından köylüsüne, memurundan esnafına geniş bir müşteri portföyümüz var. Ayrıca yerli ve yabancı turistlere de hitap ediyoruz.
 
Özdemir Kasap Köftenin Arap turistler tarafından özellikle güvenilip, tercih edildiğini biliyoruz. Bu güveni nasıl sağladınız?
Trabzon’da ilk Arapça tabelayı ve ilk Arapça menüyü hazırlayan biziz, İngilizce ve Arapça bilen elemanlarımız var. Arapların kendi aralarında haberleştikleri bir ağ var, bir yeri beğendikleri zaman o ağ üstünden diğerlerine tavsiye ediyorlar. Memnun kalan müşterilerimizin tavsiye etmesi sayesinde zamanla bize güvenmeye ve bizi tercih etmeye başladılar. Uçaktan iner inmez bize gelen Arap müşterilerimiz bile var.

Bize tesisinizden bahseder misiniz?
Özdemir Kasap Köfte Trabzon’da hemen hemen herkesin bildiği bir yerdir. Bunu ürün kalitemize borçluyuz diyebilirim.  Koyun etini Samsun, Balıkesir, Amasya’dan sığır etini ise Elazığ ve Bingöl’den tedarik ediyoruz. Bu işin başında her zaman babam duruyor ve titizlikle hayvan seçimi yapıyor. Aldığımız hayvanın neyle beslendiği bizim için çok önemli, et kalitesini direkt etkiliyor. Yayılan hayvanların etini alıyoruz. Besi hayvanlarını pek tercih etmiyoruz.
 
Sizce insanlar neden Özdemir Kasap Köfte’yi tercih etmeli?
İkili ilişkiler ve müşteri memnuniyeti diyebilirim. Bize gelen bir müşteri herhangi bir nedenden memnun kalmazsa onu memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz. İnsan odaklı çalıştığımız için insan psikolojisinden anlayıp, ona göre davranıyoruz.
 
 Böyle bir yatırım yapmak istediğinizde çevrenizden nasıl tepkiler aldınız?
Olumlu ve olumsuz çok sayıda tepki aldım. Doğal karşılıyorum. Bir çorba yapıp, 100 kişiye dağıtın 100 farklı tepki alırsınız. Emin olun,  acı diyen olur, tatlı diyen olur, tuzlu diyen olur…  Böyle bir işe kalkışınca her türlü eleştiriye açık olmak lazım.
 
Sizce Trabzon’da yeme içme sektörünün geleceği nasıl?
Geleceği parlak olan bir sektör, 5-10 sene öncesine kadar çok fazla tesis yoktu. Şimdiyse çok çeşit ve alternatif var. Yeme içme sektörü sürekli üzerine bir tık koyup ilerleyen bir sektör, inşaat sektöründen bile hızlı geliştiğimizi söyleyebilirim.
 
TKDK’ya yeni başvuracaklara tavsiyeleriniz nelerdir?
TKDK’ya başvuracakların öncelikle projelerine hakim olmaları ve iyi danışmanlarla çalışmaları gerekli. Ne istediklerini ve ne için istediklerini de iyi bilmeleri lazım. TKDK işini geliştirip, daha başarılı olmak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat, bunu iyi değerlendirsinler. TKDK’dan öncede destekler vardı ama bu destekleri genelde belirli kişiler alırdı. TKDK ile birlikte destek herkesin alabileceği bir şey haline geldi. TKDK’ya makul ve mantıklı bir proje sunduktan sonra destek alıyorsunuz.
 
 
 
 
    Cimer