Trabzon İl Koordinatörlüğü

Akpınar Köfte'nin Yetkilisiyle Röportaj




          TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne IPARD I dönemi 12. ve IPARD II dönemi 1.Başvuru Çağrı döneminde, kırsal turizm alt tedbiri kapsamında projesini sunan Akpınar Köfte Yemek Hizm. Gıda San. İnş. Tur. Tic. Ltd. Şti. Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki restoranını modernize etti.

Sizi tanıyabilir miyiz?
İsmim Mustafa Kalaycı, doğma büyüme Akçaabatlıyım, lise mezunuyum. Ailem lokanta işlettiği için bende çocukluğumdan beri bu alanda çalışıyorum.
 
Bize tesisinizden bahseder misiniz?
Tesisimiz 4 yıldır faaliyet gösteriyor. Birçok kesime hitap eden bir tesisiz. Kışın İran’dan, yazın Suudi Arabistan ve Yunanistan’dan gelen turistlere hizmet veriyoruz. Bunun yanında yerli turistlere de, Trabzon’un yerli halkına da, esnaflarımıza da hitap ediyoruz. Herkesimden insan restoranımızda aradığı türden yemekleri bulabiliyor.
 
Sizde restoran açma düşüncesi nasıl oluştu?
Restoran işi bizim baba mesleğimiz, Trabzon’da iki adet esnaf lokantamız var. İşleri daha da büyütmek daha fazla kişiye ulaşabilmek için ve son yıllarda Trabzon’da artan turizm potansiyelinden dolayı bu tesisi kurmaya karar verdik.
 
TKDK desteklerinin işletmenize katkısı ne oldu?
TKDK’ya iki kere başvurduk ilkinde masa, sandalye, bilgisayar vb iç dekorasyon desteği aldık. İkinci başvuruşumuzda ise eksiklerimizi tamamlamak için proje sunduk.
 
Sizce insanlar neden Akpınar Köfteyi tercih etmeli?
Öncelikle konumumuz çok güzel hem sera gölü hem de deniz manzaramız var. Tüm Trabzon ayaklarınızın altında, eşsiz bir havası var. Bu sektöre yeni giren insanlar değiliz. İşin mutfağından geliyoruz. Her kesime hitap eden bir mutfağımız var. Kaliteden ödün vermiyoruz. Trabzon’da belki de tek kalite kontrol sistemini uygulayan restoranız. Konseptimizi sürekli yeniliyoruz. Ben Berlin, Yunanistan, Bakü, İran gibi ülkelerde ki bizim alanımızdaki tüm fuarlara katılıyorum. Yurt içi ve yurt dışında gördüğümüz tüm yenilikleri tesisimizde uyguluyoruz.
 
Böyle bir yatırım yapmak istediğinizde çevrenizden nasıl tepkiler aldınız?
Çevremdeki insanlardan hep olumsuz tepkiler aldım. Çünkü Trabzon’da yerleşmiş bir kalıp var. İnsanlar sadece sahil boyunda iş olur diye düşünüyorlar. Ben bu işletmeyi kurmaya kalktığımda arkadaşlarımdan en çok duyduğum söz “Dağın başında tesis mi olur. Siz aklınızı mı kaçırdınız.” şeklindeydi. Biz TKDK’nın da desteğiyle bu tesisi hayata geçirerek bu algıyı yıktık. Önemli olan bir tesisin konumu değil hizmeti ve kalitesidir.
 
 İşletmenizin çalışan sayısı nedir? Kadın çalışanlarınız var mı? 
İşletmemizde 7’si kadın olmak üzere 25 kişi çalışıyor. Sezonda bu rakamın 50 kişiyi bulduğunu söyleyebilirim.
 
 TKDK’ya destek için başvuracaklara tavsiyeleriniz nelerdir? 
Öncelikle TKDK desteklerinin torpille olmadığını bilsinler. İtiraf etmek gerekirse ilk etapta bende öyle düşünüyordum. Şimdi ise bana TKDK’ya başvurucam senin tanıdıkların vardır. Gel beraber gidelim diyenlere; “TKDK’ da işler tanıdıkla, iltimasla, torpille olmuyor. Siz gidin TKDK çalışanları destek vermek için zaten elinden geleni yapıyorlar” diyorum. TKDK’nın gerçekten çok genç ve çok iyi bir kadrosu var. Çok özveriyle çalışıp,  ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar. Bu nedenle Trabzon’da özverili bir şekilde hizmet veren başta İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu olmak üzere tüm TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğüne teşekkürü bir borç bilirim.
 
 
 
    Cimer