Trabzon İl Koordinatörlüğü

Hamsiköy'ün Örnek Tesisi


        
         TKDK
Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 13.Başvuru Çağrı döneminde, kırsal turizm alt tedbiri kapsamında projesini sunan Keziban KOÇHAN Trabzon’un Maçka ilçesine konaklama tesisi kazandırdı.

Sizi tanıyabilir miyiz?
1956 Of doğumluyum. Türkiye’nin pek çok ilinde hemşire olarak çalıştıktan sonra emekli oldum. Üç aydırda otelcilikle uğraşıyorum. 

Sizi otel açmaya yönelten neydi?
Şu an otel olan arazide eskiden yazlık evim vardı. Misafirliğe gelenler hem havası hem manzarasından dolayı hayran kalırdı. Burada çok güzel otel, restoran olacağını söylerlerdi. Otel açma fikri böyle böyle oluştu. Emekli olunca çocuklarımın da teşvikiyle bu hayali gerçeğe dönüştürdüm. TKDK desteklerinden de çocuklarımın vasıtasıyla haberdar oldum.

Sizce otel yatırımları için Trabzon nasıl bir yer?
Trabzon eşsiz doğası ve tarihi yerleri nedeniyle turizm kapasitesi yüksek bir yer. Son dönemlerde Arap turistlerin akın ettiğini de düşünürsek son derece uygun

Bize tesisinizden bahseder misiniz?
Tesisim sütlacıyla meşhur, turistik bir belde olan Hamsiköy’de bulunmaktadır.  Eşsiz bir doğa manzaramız, tertemiz havamız var. Tesisim otel odaları ve bungalovlardan oluşuyor. Restoranımız mevcut. Yayladan gelen lezzetlerle misafirlerimize hem kahvaltı hem de akşam yemeği veriyoruz.  Odalarımızda büyük boy televizyonlarımız mevcut. Mutfakları olan müstakil bungalovlarımız var. Bu durum özellikle kalabalık gelen Arap aileler için otelimizi cazip hale getiriyor. Gelen müşterilerimizin çoğunu Sudi Arabistan’dan gelen Arap müşteriler oluşturuyor.

Projenin bu bölgeye katkısı nedir?
Projem hem Hamsiköy’ün yurtdışında tanınırlığına hem de istihdama katkısı oldu. Direkt işe aldığımız kişiler var. Ayrıca restoranımızda yaylalarda üretilen taze ürünlerden kullanıyoruz. Haliyle hayvancılık yapan insanlara da bir katkımız oluyor.

Sizce insanlar neden Hamsiköy Oteli tercih etmeli?
Kaliteden ödün vermiyoruz. Prensibimiz “Hakkını al hakkını ver” şeklinde. Yerli yabancı ayrımı yapmıyoruz. Bir müşterimizin dediği gibi “Köyü olmayan için köy gibiyiz.” Tesisimize gelenler sanki kendi köylerinde gibi rahat ediyorlar. Onları yabancı hissettirmiyoruz. Sohbet ediyoruz. Kendi ev yapımı ikramlarımızı sunuyoruz.  Her şeyden öncede bunları yaparken samimiyiz. Yerli olsun yabancı olsun insanlar gerçekten samimi olup, olmadığınızı ayırt ediyorlar. Kendileriyle içten ilgilenilen tesisleri eş dost ve akrabalarına tavsiye ediyorlar. İnsanlar otelimizden ayrıldıktan kısa bir süre sonra tanıdıklarını gönderiyorlar. Tabi bu durumda bizi mutlu ediyor.

İşletmenizin çalışan sayısı nedir? Kadın çalışanlarınız var mı? 
6 çalışanımız var 3’ü bayan, yeni sezonda bu sayıyı daha da arttırmayı düşünüyoruz.
 
Yeni yatırım yapacaklara tavsiyeleriniz nelerdir?
Benim tavsiyem özellikle Trabzon’da otel yapacaklara; halkı rahat ettirebilecek, kendi evinde hissettirebilecek, kısacası mutlu edebilecek tesisler kursunlar. Otelde balkon muhakkak olsun, odaları en az 25m2 yapsınlar. TKDK desteklerini takip edip, muhakkak başvursunlar.
 
 
    Cimer