Trabzon İl Koordinatörlüğü

Balıklı Pideye TKDK Desteği




Balık tüketimi yaygın inanışın aksine hem kadim Anadolu uygarlıklarında hem de onlardan sonra aynı coğrafyada hüküm süren Türk toplumlarında kendine köklü bir yer bulmuştur. Hele ki Karadeniz illerinde ekmekten sonra sofraların demir başıdır. Balıksız Trabzon mutfağı öksüz, yetim kalır.  Balık yalnızca mutfak kültürünün bir parçası değil aynı zamanda şehrinde simgesidir. Balığı bu kadar sahiplenen bir coğrafyada,  TKDK destekleriyle nezih bir balık restoranı açan Albe Gıda Turizm ve Ticaret Limited Şirketi’nin yetkilisi Çiğdem hanımla bir söyleşi yaptık.

Sizi yakından tanıyabilir miyiz?
İsmim Çiğdem Cebeci, aslen Giresunluyum.  Ortaokul mezunuyum. Daha önce başka bir yerde aşçılık yaptım. Yaklaşık 3-4 aydır da yeni işyerimde çalışıyorum. Evliyim 4 tane çocuğum var.

Bir restoran açma fikri nasıl doğdu?
Beşikdüzü Trabzon’un deniz kenarı nezih bir ilçesi, biz burada olmayanı yapmak istedik. Bu civarda balık üzerine bir restoran yok. Bu açığı görerek bu işe girdik. Restorancılığı bilmemizde bu işe girmemizde bir etken oldu.

TKDK desteklerinden nasıl haberdar oldunuz?
Bizim güzel, büyük bir mekan açma düşüncemiz vardı. Danışman firmalarda ön ayak oldu. Bize TKDK desteklerinden bahsettiler. TKDK’dan destek alan kişilerle görüştük.  Kafamıza yattı ve başvurmaya karar verdik.

Bize tesisinizden bahseder misiniz? Neden insanlar Cebeci Restoranı tercih etsin?
Beşikdüzü’ndeki tek balık restoranıyız.  Balık üstüne geniş bir ürün yelpazemiz var. Bir balık restoranında ne olursa hepsi bizde de var. Bizim farklılığımız yeni ürünler deneyip, orijinal lezzetlere de menümüzde yer veriyor olmamız. Örneğin balıklı pide, havyarlı pide gibi yemekler yaparak alışılmış çizgilerin dışına çıkıyoruz. Trabzon’da çok bulamayacağınız bir şey bu…

Menümüzde yeni ürünlere yer veriyoruz dediniz. İnsanların bu ürünlere tepkisi nasıl?
İlk etapta bir garipseme olmadı diyemem ama şu an sadece balıklı pidemizi tatmak için Trabzon’dan gelen insanlar var. Trabzon halkı farklı lezzetler denemeye açık.

TKDK Desteklerinin tesisinize katkısı ne oldu?
Restoranımızın inşaatına, iç döşemesine ve mutfak gereçlerine destek aldık. Tabi destekli olduğu zaman kendi imkanınızla açacağınızdan daha iyi bir yer açabiliyorsunuz. Destek konusunda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
 
 
 
    Cimer