Trabzon İl Koordinatörlüğü

İmalatçı Kazanırsa Türkiye Kazanır



          TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 13.Başvuru Çağrı döneminde, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi alt tedbiri kapsamında projesini sunan Karabacak Ferforje Demir Alüminyum PVC. Enerji. San. Tur. İnş. Tic. Ltd. Şti. Trabzon’un Akçaabat ilçesine ferforje kapı imalathanesi kazandırdı.

Sizi tanıyabilir miyiz?
İsmim Ekrem KARABACAK, 1979 Maçka doğumluyum. Lise mezunuyum. Okulu bitirir bitirmez bu işe atıldım. On sekiz yaşından beri bu sektörün içindeyim.

TKDK desteklerinden nasıl haberdar oldunuz?
TKDK’nın yapmış olduğu toplantılar ve danışman firmalar aracılığıyla bu desteklerden haberdar oldum.

Sizi ferforje kapı imalatına yönelten nedir?
Öncelikle aile mesleği olması ve aynı zamanda cami kapılarında, apartman kapılarında daha şık olması nedeniyle ferforje kapıların tercih edilmesi beni bu sektöre yöneltti.

Bize tesisinizden bahseder misiniz?
Tesisim OSB’de bir yıldan beri faaliyet gösteriyor. Eski tesisim Değirmendere’de daha küçük bir atölyeydi. Bu sektördeki talebi karşılayamıyordu. TKDK desteğiyle yapmış olduğum tesis hem daha geniş, ferah çalışma imkanı veriyor hem de daha büyük bir üretim kapasitesine sahibiz.

Projenizle ilgili hedefleriniz nelerdir?
Hedefimiz ihracata başlamak diyebilirim. Özellikle Gürcistan, Azerbaycan, İran, Irak gibi ülkelerden ferforje kapıya talep yüksek. Piyasaya büyük çaplı olarak yeni giriş yaptık. Zamanla ihracata başlayacağımıza inanıyorum.

Sizce insanlar Karabacak Ferforjeyi neden tercih etmeli?
Doğu Karadeniz’in tek imalatçısıyız. Türkiye’de ferforje kapı imal eden 3-4 imalathaneden biriyiz. Geri kalan firmalar alıp, kaynak yapan firmalar. Ayrıca yerimin Akçaabat OSB gibi merkezi bir konumda olması da tesisimin bir avantajı

Böyle bir yatırım yapmak istediğinizde çevrenizden nasıl tepkiler aldınız?
Rakiplerimin dışındaki herkesin böyle bir tesis kuracak olmam çok hoşuna gitti. Ne de olsa böyle bir tesis bölgede istihdam demek. 

İşletmenizin çalışan sayısı nedir?  
İşletmemde 14 kişi çalışıyor.
 
TKDK hibeleriyle ilgili düşünceniz nedir?
TKDK destekler konusunda en sağlam kurum diyebilirim. Destekle böyle büyük bir imalathane kurdum. Yalnız benim TKDK’dan ricam imalatçılara olan desteklerini arttırsınlar. İmalat sektörü kalıcı bir sektör. Büyük bir istihdam kaynağı, imalatçı kazanırsa, istihdam artar, ihracat artar kısacası Türkiye kazanır.
 
    Cimer