Trabzon İl Koordinatörlüğü

TKDK Sahalarda




TKDK SAHALARDA
 
TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 13.Başvuru Çağrı döneminde, kırsal turizm alt tedbiri kapsamında projesini sunan  Mehmet ÖZDEMİR Trabzon’un Tonya  ilçesine kapalı bir halı saha kazandırdı.

Sizi tanıyabilir miyiz?
1981 Tonya doğumluyum. Ortaokul mezunuyum. Evliyim ve üç çocuğum var. Halı saha işine girmeden önce ailemle beraber hayvancılıkla uğraşıyordum.
 
TKDK desteklerinden nasıl haberdar oldunuz?
TKDK desteklerinden ilk olarak billboard reklamları ve telefonuma gelen SMS sayesinde haberdar oldum.
 
Sizi halı saha yapmaya yönelten neydi?
Bizim insanımız için futbol bir tutkudur. Trabzon’da sokakta kahvelerde belki de en çok konuşulan konu futbol ve Trabzonspor’dur. Çocuklarımızda nerde azıcık bir düzlük bulsa hemen futbol oynamaya başlar. Bizde çocukken kendi kazma küreğimizle yaptığımız sahalarda futbol oynardık. Gençlerimiz, çocuklarımız daha iyi şartlarda oynasın istedim. O nedenle halı sahaya yatırım yaptım.
 
 Sizce bu yatırımın sürdürülebilirliği açısından uygun bir yer mi?
Halı sahamızın Tonya’daki ilk ve tek kapalı halı saha olduğu ve iklimimiz düşünülürse sürdürülebilir bir yatırım olduğunu söyleyebilirim.
 
Projenizle ilgili hedefleriniz nelerdir?
Bu halı sahayı biraz daha büyütüp çevre düzenlemesini de yapmak istiyorum.
 
Halı sahaya yatırım yapmak istediğinizde çevrenizden nasıl tepkiler aldınız?
Halı sahayı yapmaya başladığımızda Tonya’da hiç halı saha yoktu bu nedenle çevremizden hep olumlu tepkiler aldık. İnsanlar bu iş için bizi hep teşvik ettiler. Tonya’da çok fazla yapılacak sosyal faaliyet yok, insanlar rahat futbol oynayabileceği sonrasında çay kahve içip, sosyalleşecekleri bir yer olsun diye bizi çok desteklediler. Malum kırsal yerlerde insanların tek eğlencesi futbol.
 
Yeni yatırım yapacaklara tavsiyeleriniz nelerdir?
Projelerini hazırlayacak danışman, mimar ve mühendisleri seçerken çok dikkat etsinler. Bu işten anlayan kişilerle çalışsınlar. Aksi halde çok uğraşmaları gerekir.
 
TKDK İle ilgili söylemek istediğiniz başka bir şeyler var mı?
TKDK sayesinde halı saha sahibi oldum. Hayallerimi gerçekleştirdim. Başka halı saha yapmak isteyen insanlarda destekten yararlansınlar istiyorum. Bu nedenle TKDK’nın yeni çağrılarda halı sahaları tekrar desteklemesini istiyorum. Benim böyle bir işletmeye sahip olmamda emekleri geçen, başta TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü personelleri olmak üzere tüm TKDK ailesine teşekkürü bir borç bilirim.
 
 
 
    Cimer