Trabzon İl Koordinatörlüğü

TKDK'dan Mina Otele Destek


 



            TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 13.Başvuru Çağrı döneminde, Kırsal Turizm alt tedbiri kapsamında projesini sunan Mina Otelcilik Turizm İnşaat Ticaret ve Limited Şirketi, Ortahisar’ın Yalıncak mahallesine lüks bir otel kazandırdı.
            Şirket yetkilisi Ferşat Karaahmetoğlu; “Otel açmak uzun zamandır hayalimizdi. Yer olarak şehir merkezinin doğuya doğru genişlemesindeki öncü yerleşim yerlerinden bir tanesi olan Yalıncak’ı seçtik. Otelimiz yeşil ve denizin örtüştüğü, hem yerli hem de yabancı turistler için cazip bir konumdadır. Şehrin kalabalığından kaçmak isteyenler için bulunmaz bir sığınaktır. Biz yatırımcıların turizm alanındaki bu fırsatlardan yararlanması sağlayan herkese teşekkürü bir borç bilirim” dedi.
            TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu; “Turizm dünya ekonomisinin en büyük sektörlerinden bir tanesidir. Devletler turistlerin yaptığı harcamalardan dolaylı veya dolaysız vergi alırlar.  Hem ülke ekonomisi güçlenir hem de istihdam oranları artar. Turizmden elde edilen gelirlerse gene o ülke insanının ihtiyaçları için kullanılır. Bir ülkeye ne kadar fazla turist gelirse halkının refah düzeyide bir o kadar artar. Koordinatörlük olarak turizm sektörünün öneminin her zaman bilincindeydik ve halkımızı turizm alanında yatırım yapmaya yönelik teşvik ettik. IPARD I döneminde TKDK’nın mevcut olduğu 42 il arasında en fazla sayıda turizm tesisine destek veren koordinatörlük olduk. Kurumumuz artık IPARD II programına geçti. Biz istiyoruz ki IPARD I de turizm alanında gösterdiğimiz başarıyı IPARD II yede taşıyalım. Hem halkımız kazansın hem de ülke ekonomisi kazansın. Ben ve ekip arkadaşlarım turizm alanında yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızın sonuna kadar arkasındayız.” dedi.
 

 
    Cimer