Trabzon İl Koordinatörlüğü

TKDK'dan Kuhla Otele Destek




           TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 12.Başvuru Çağrı döneminde, Kırsal Turizm alt tedbiri kapsamında projesini sunan Kio Tour Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi, Yomra Kaşüstüne lüks bir butik otel kazandırdı.
           Şirket yetkilisi Murat İskender; “Trabzon gerek yeşilin binbir tonunu barındıran bitki örtüsüyle, gerekse Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi gibi tarihi yerleriyle olsun her geçen gün daha fazla turisti kendisine çekiyor. Özellikle yaz aylarında gelen yabancı turist sayısının artması nedeniyle Trabzon’daki mevcut konaklama tesisleri yetersiz kalıyordu. Kuhla butik oteli, gelen yerli ve yabancı konukların konaklama ihtiyaçlarını Trabzon misafirperverliğine yakışır şekilde, layıkıyla karşılayabilmek amacıyla kurduk. TKDK Trabzon il Koordinatörlüğüne bize verdikleri destekten ve projemizin her aşamasında yanımızda olduklarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.
         TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu; Günümüzde özellikle büyük şehir insanları şehrin kalabalığından, gürültüsünden ve şehir yaşamının verdiği stresten bunalıp, doğaya kaçmak istiyor. Trabzon tam bu noktada eşsiz doğasıyla muhteşem bir potansiyeli içinde barındırıyor. Biz Trabzon’un turizm potansiyelinin her zaman farkında olduk ve insanları bu alanda yatırım yapmaya teşvik ettik. TKDK’ nın mevcut olduğu 42 il arasında turizme en fazla destek veren il koordinatörlüğü olduk. Trabzon da 2009 yılında kurulduğumuzda gerek kalacak yer hizmeti veren otel olsun, gerekse yeme içme hizmeti veren restoran olsun sınırlı sayıdaydı. Trabzon da kırsal turizm alanında 40 projeyi destekledik. Şu anda Trabzon’a gelen yerli yabancı turistler kalacak yer olsun, lokanta restoran olsun pek çok alternatife sahip, hem turistler rahat ediyor hem de halkımız kazanıyor. Biz isteriz ki turizm alanında daha fazla başvuru olsun, daha fazla proje desteklensin. Trabzon turizm konusunda neden bir Bodrum bir Marmaris olmasın?” dedi.
 
 
    Cimer