Trabzon İl Koordinatörlüğü

TKDK’dan Dondurma Tadında Destek



          TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 13. Başvuru Çağrı döneminde proje sunan Durmuş Aktan,  Çarşıbaşı ilçesine modern bir dondurma imalathanesi kazandırdı.
          Durmuş Aktan, “20 Yıldır dondurma sektörünün içindeyim, işe ilk önce Vakfıkebir’de küçük bir dondurma dükkanıyla başladım. Sonrasında Çarşıbaşı ve Beşikdüzü ilçelerinde birer şube daha açtım. TKDK’ya Çarşıbaşı’nda ki mevcut dondurma imalathanemi modernize etmek ve işlerimi büyütmek için  başvurdum. Eski imalathanem şubelerimin dondurma ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalıyordu. TKDK’yla beraber eski tesisimin kapasitesini arttırıp, modernize ettim. Dolayısıyla kapasitem ve satışlarım arttı. Tüm TKDK ailesine projemle kendi projeleriymiş gibi ilgilendikleri ve bana göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı teşekkür ederim.” dedi.           
          Şansal Aydoğdu; Dondurmanın antik çağlardan beri bilinen ve  dünyanın en çok sevilen lezzetlerinden biri olduğunu, 17. Yüzyıldan beride Osmanlı’da bilinmekte ve saray sofralarında yer almakta olduğunu, Anadolu da karma, karlama, karsambaç gibi isimlerle anılan yiyeceğin dondurmanın atası olduğunu, hatta Osmanlı’da ‘kar hayrı’ denen bir gelenekte olduğunu, maddi durumu iyi olanların özellikle sıcak yaz günlerinde  bazen sade olarak bazende şerbetli  şekilde dağıttırdığını söyledi. Aydoğdu “TKDK olarak çok geniş bir yelpazede desteklerimiz var, hayvancılıktan ahşap işlemeye, tereyağından lüks otellere pek çok sektöre destek veriyoruz. Bu zamana kadar 118 projeyle sözleşme imzaladık. Bu projelerden tamamlanan  92 projeye, 18 milyon 609 bin TL  tutarında hibe desteği verdik. Tamamlanmak üzere olan 26 projeye de 19 milyon 140 bin TL daha destek vereceğiz. Destek tutarı %18 KDV muafiyetiyle beraber bu tutar 53 milyon 68 bin TL’yi buluyor. Desteklerimiz önümüzdeki dönmelerde de devam edecek. Bu yatırımcılarımız için büyük bir fırsat, desteklerimizle ilgili bilgi almak için, tüm yatırımcılarımızı kurumumuza davet ediyoruz.” dedi.
 
    Cimer