Trabzon İl Koordinatörlüğü

TKDK'DAN CAFEYE DESTEK


TKDK’DAN CAFEYE DESTEK
 
                 TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 13. başvuru çağrı döneminde 302-3 alt tedbiri kapsamında projesini sunan Erka Yiyecek İçecek Tur. Ve Tic. Ltd Şti. Kaşüstü’ne  nargile cafe  kazandırdı.
                 Şirket yetkilisi Zeyyat KAFKAS “TKDK’ya ilk La Mess restoranı kurarken başvurduk, sonra da ikinci projemizi sunarak La Mess Nargile cafeyi açtık.  TKDK’nın prosedürleri ilk etapta ağır gibi gözüküyor ama içine girdiğinizde o kadar da zor olmadığını görüyorsunuz.” dedi. Kafkas ayrıca  “Cafemiz de sadeden kahveliye, elmalıdan hindistan cevizliye 50 çeşit nargile bulunmaktadır. Cafemiz hem yerel halkımızın hem de Ortadoğu’dan gelen turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Cafemiz de aynı zamanda cuma ve cumartesi günleri de canlı müzik sunuyoruz. Trabzon’a böyle bir mekân kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
               TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, "Nargile; Hindistan’dan doğan, İran ve Arap ülkelerinde yüzyıllardır kendine yer bulan bir tütün ürünüdür. Ülkemize ise 16. yüzyıl Osmanlı döneminde İran’dan gelmiştir. Doğu kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Özellikle Mısır, Lübnan, İran gibi ülkelerde adım başı nargile cafeye rastlayabilirsiniz.” dedi. Aydoğdu ayrıca Trabzon TKDK İl Koordinatörlüğü olarak bu zamana kadar hayvancılık, süt, kırmızı et, kanatlı eti,  meyve ve sebze, su ürünleri işleme,  tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, arıcılık, el sanatları ve yöresel ürünler, kırsal turizm, kültür balıkçılığı sektörlerinde 118 projeyle sözleşme imzaladık, 91 projemiz tamamlandı, şu ana kadar tamamlanan projelerde 660 kişiye istihdam sağlandı. Tüm projelerimiz tamamlandığında ilimize yaklaşık 101 milyon TL’lik yatırım kazandırmış ve yaklaşık 1100 kişiye istihdam sağlamış olacağız. Tüm yatırımlarımıza sektörüne göre %50-%70 arası hibe desteği ve 18 KDV muafiyeti sağlamaktayız. Aydoğdu “Bize başvurup hibesini alan bu kadar kişi ve kurulan bunca tesis varken neden sizde bunlardan biri olmayasınız. TKDK artık yatırımcının yeni adresidir.” dedi.
 
 
    Cimer