Trabzon İl Koordinatörlüğü

TKDK’DAN FIRINA DESTEK


                
              TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 13.Başvuru Çağrı döneminde, yöresel ürünler ve yerel el sanatları alt tedbiri kapsamında projesini sunan Murat GÜLER,  Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde ki fırınını modernize etti.
                Murat GÜLER;  “Vakfıkebir ekmeği, bayatlamayan ve belki de katıksız yenen tek ekmektir, sadece Trabzon da değil tüm Türkiye de değerlidir. Bizim buradan birisi başka şehre giderse hediye olarak Vakfıkebir ekmeği götürür. Aynı şekilde mısır ekmeği de köylerimizde yüzyıllardır yapılır. Trabzon halkının damağına yerleşmiş özel bir lezzettir. Yöre insanımız şehre de yerleşmiş olsa mısır ekmeğinin tadını arar. Ben 10 yıldır fırıncılıkla meşgulüm mevcut fırınımın modernizasyona ihtiyacı vardı. Bu nedenle TKDK’ya başvurdum. TKDK desteğiyle mevcut fırınımı modernize ettim. Trabzon İl Koordinatörlüğüne bana göstermiş oldukları ilgi, alaka ve destekten dolayı teşekkür ederim.” dedi.
              TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal AYDOĞDU;  Vakfıkebir ekmeğinin Trabzon’un yaylacılık kültürünün bir sonucu olarak ortaya çıktığını, eskiden yaylaya giderken 2-3 gün bayatlamayan ekmeğe ihtiyaç duyulduğunu ve yüzyıllar öncesinden yöremizde üretilmeye başlandığını, tadının güzelliğinden olsa gerek ülkenin pek çok yerine yayıldığını söyledi. Ayrıca AYDOĞDU “Trabzon insanı için ekmek ayrıca önemlidir. Bizim yöremizde insanlar sofraya ekmeksiz oturmaz. Kurum olarak Trabzon’un simgesi haline gelmiş, böyle köklü, yöresel bir lezzete destek vermenin haklı gururu içindeyiz, fırın açmak isteyen veya mevcut fırınını yenilemek isteyen tüm vatandaşlarımızı TKDK’ ya bekliyoruz.” dedi.
    Cimer